Fysiotherapie

de fysiotherapeutHet menselijk lichaam is een knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt.

 

fysioFysiotherapie wordt al eeuwen toegepast. Bijvoorbeeld in de vorm van oefeningen of massage. De fysiotherapeuten van de Hooge Platen adviseren, begeleiden en behandelen bij stoornissen in houding en/of beweging. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedsomloop, longen, hart en huid kunnen worden behandeld. De klachten waarmee patiënten bij de Hooge Platen komen, variëren van pijn, krachtvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen en beperkingen tijdens beweging. De aandoeningen kunnen ontstaan zijn tijdens het sporten, het uitoefeningen van werkzaamheden of door veroudering.

De Behandeling
Bij de eerste afspraak wordt een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten gevormd, door u eerst vragen te stellen en daarna gericht te onderzoeken. Op basis daarvan wordt samen met u een behandelplan opgesteld. Dit is maatwerk.  Iedere klacht is anders en ieder lichaam reageert anders.

fysioEen belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en de spierkracht te vergroten. Ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek aan te leren of te ontspannen. Als onderdeel van de behandeling doet u zelf oefeningen thuis. Deze worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in uw lichaam.

Ter ondersteuning van de oefentherapie kunnen de fysiotherapeuten van de Hooge Platen ook gebruik maken van massage en fysiotechniek.
Er worden ook preventieve adviezen en voorlichting gegeven. Door gerichte begeleiding leert u verantwoord en voldoende te bewegen.

Zo wordt u zich ervan bewust wat goed is en wat problemen kan veroorzaken: dit om herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen. Het is belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten. Door oefeningen te doen en gewoon goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en de fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

 

 

U treft ons aan op de volgende locaties:

In het zorgsteunpunt Groede treft u aan: huisarts, fysiotherapie, prikpoli, psychologen wijkverpleging en de Zeeuwse gronden.

 

Fysiotherapie Berendsen & Kommers
Hooge Platen
Westlandstraat 12
4511 XX  Breskens
0117-382270

Fysiotherapie Berendsen & Kommers
Fysio Máxima
Pattistpark 107
4532 HZ Terneuzen
0115-690649 b.g.g 06-29022136 / 0117-382270

Fysiotherapie Berendsen & Kommers
Multifunctioneel centrum ’t Torentje
Monnikenstraat 6-8
4503 AT  Groede
0117-371946 b.g.g 0117-382270
Spreekuur iedere dag van 08.00 uur tot 13.00 uur volgens afspraak

Fysiotherapie Berendsen & Kommers
Locatie Dethon Terneuzen
Mr. F.J.Haarmanweg 33
4538 AN Terneuzen

logo fysio omni

E-mailadres mediowzv@zeelandnet.nl

Lid van coöperatie Fysio-Omni
(Coöperatie van fysiotherapeuten in Zeeuws-Vlaanderen)