Medisch Pedicure

Onze voeten zijn een dierbaar bezit. Ze dragen en ondersteunen ons dag in dag uit.
Voeten krijgen dus veel te verduren en zijn kwetsbaar. Juist daarom zijn zij vatbaar voor bepaalde letsels.

 

maaikeAls medisch pedicure ben ik opgeleid om voeten met medische kwalen zoals eelt, kloven, likdoorns, ingegroeide nagels, schimmelnagels en dergelijke te behandelen.

De voeten van diabetische en reumatisch patiënten zijn bv. zeer kwetsbaar. Ook bij mensen die een oncologisch heden en/ of verleden hebben is extra aandacht voor de voeten belangrijk. Een klein letsel kan dan grote gevolgen met zich meebrengen.
Daarom is het verstandig om bij klachten of problemen, hoe klein ook, je voeten na te laten kijken en indien nodig te behandelen. Wanneer u diabetes of reumatische artritis hebt, kunt u afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar een tegemoetkoming in de behandelkosten krijgen.

Geregeld volg ik na- en bijscholingscursussen. Zoals, voetkundig adviseur (basisopleiding Podologie) en sinds maart 2014 ben ik gespecialiseerd als Oncologisch voetzorgverlener (OVV).
Als u denkt een schimmelinfectie aan de nagel of de voet te hebben, kan ik in samenwerking met het Radboud Universitair Medisch Centrum te Nijmwegen vaststellen of een aandoening al dan niet een schimmelinfectie is. Wanneer uw eigen bijdrage op is vergoedt de zorgverzekering de kosten voor de test van het laboratorium volledig.

De multidisciplinaire samenwerking binnen de Zorg- en Welzijnsboulevard in de Hooge Platen is bijvoorbeeld voor mensen met diabetes, reuma of oncologie belangrijk, omdat er ook andere disciplines aanwezig zijn.

In een ruimte van Fysiotherapie Hooge Platen behandel ik op afspraak.

 

visitekaartje

 

Maaike Butijn-Roest

Praktijkadres:
Westlandstraat 12
4511 XX Breskens

Behandeling op afspraak

Tel: 06-23999916

E-mail:
pedicuremaaike@hotmail.com

Website:
www.pedicurehoogeplaten.nl

pedicure