Praktijk voor therapeutisch elastische steunkousen (T.E.K.)

Ieder lichaam is uniek en reageert anders. Uw benen kunnen bijvoorbeeld ineens kramp of pijn of jeuk geven. Of een vermoeid gevoel. Dat is vaak een aankondiging dat een steunkous of steunkousen nodig zijn.
Steunkousen zijn breed toepasbaar. Als pijn, kramp of vermoeidheid in het been optreedt, komt dat vaak door een slechte vochtregulering en/of doorbloeding. Om de afvoer van bloed zo goed mogelijk te stimuleren en uw lichaam daarbij te helpen, bestaan er elastische kousen. Ook al is er uiterlijk nog niets te zien, een steunkous is al in een vroeg stadium aan te raden. Dat kan de vorming van spataderen of oedeem voorkomen. Deze ontwikkeling is met steunkousen te remmen of zelfs helemaal te stoppen.
Steunkousen steunen uw been en zorgen voor een evenwichtige drukverdeling. Daarom moet de steunkous wat betreft vorm precies zijn afgestemd op uw been.
Klachten die met elastische steunkousen behandeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld: trombose, spataderen, open benen, eczeem of lymfeoedeem.
Ons devies is: voorkomen is beter dan genezen.

Het is goed eerst een persoonlijke afspraak te maken met onze deskundige.
Aanmeten wordt gedaan enkel op afspraak. Na het meten worden uw kousen besteld, hetzij confectie of maatwerk geheel afhankelijk van uw klacht.
Wanneer de kousen bij ons binnen komen wordt u gebeld voor een afspraak om de kousen te passen, tevens krijgt u dan adviesen hoe de kousen uit-en aan te trekken en het onderhoud van de kousen.
Afhankelijk van uw zorgverzekeraar wordt er besproken wanneer u de kousen mag herhalen.

Voor een goed advies belt u met,

Cissy Koppejan, oedeemtherapeute/osteopathie.
Tel. 06-23278769

 

Cissy Koppejan

Tel. 06-23278769

Spreekuur volgens afspraak

kous