Vergoeding FysioTherapie 2019

Vanaf 1 februari 2005 is er sprake van 'vrije tarieven' voor fysiotherapie met een systeem van vergoedingen, dat nog voor de uitvoering ervan gebaseerd is op het systeem van 2004.
Fysiotherapie gaat de 'vrije markt' in en dat betekent, dat de tarieven door een besluit van regering en parlement zijn vrijgelaten. Dit zou kunnen inhouden dat iedereen, behalve kinderen en chronische patienten vanaf de tiende behandeling, een rekening thuis krijgt en daarvan een deel vergoed krijgt van de verzekering.
Dit systeem van eigen bijdragen was vorig jaar al het geval bij Univé en SIZ.
Als wij goede afspraken kunnen maken met verzekeraars vervalt deze eigen bijdrage en kunt u net als in de voorgaande jaren gewoon naar de fysiotherapie zonder daarvoor te hoeven bijbetalen, mits u aanvullend verzekerd bent.

Overzicht van de ons bekende (aanvullende) verzekeringen.

Een lijst op alfabetische volgorde vindt u onder KNGF-fysiotherapie-vergoedingenlijst.

Zodra wij alle contracten hebben bestudeerd en keuzes hebben gemaakt met welke verzekeraars we nog 'zaken gaan doen' zullen we dat op onze site en in onze wachtruimte bekend maken.
U kunt ook een vergelijking van premies maken op de site van Independer: www.independer.nl
De no-claimkorting, zoals de regering voor de zorg instelt, heeft alleen invloed op kosten, die worden gemaakt in de basisverzekering. Omdat het overgrote deel van de fysiotherapie-behandelingen in de aanvullende verzekering is opgenomen, gaat daar geen invloed van uit op uw no-claimkorting.
Leest u goed de berichten, die u van uw verzekeraar krijgt of al heeft gekregen, die betrekking hebben op het volgende jaar. We raden u met klem aan vooral aanvullend verzekerd te zijn en te blijven in de toekomst, ondanks de hogere kosten van de premies.